BALANCE SPACE  חלל פיזי

חלל סאונד רב חושי לגרייה, וויסות ורגיעה.

רקע

חלל רב חושי, בקוטר 3 מטר,  אטום לרעש ובתוכו חווית סאונד וויברו- אקוסטית. הסביבה האקוסטית הפנימית בנויה באופן שבו הגוף כולו מרגיש באופן פיזי את התדרים. מצע החלל רוטט על פי תדרים המכוונים את גלי המוח לרגיעה, חלימה והתעלות. 

המשתתף שוכב על מצע אשר מקבל את צורת גופו ומייצר תמיכה מלאה המאפשרת לשרירים, לגוף ולנפש להרפות.

הדגם הראשון- עוצב עבור מידברן 2017.

מיועד ל 8-12  משתתפים, היווה מפלט צונן מהחום, מקום של התעלות, שקט, איזון והתקרקעות במרחב הכאוטי של העיר הזמנית.

לאחר האירוע, נתרם הדגם לבית החולים לב השרון לרווחת השוהים והמבקרים במקום. 

אנו בונים חללים נוספים, תוך התאמת חומרים גדלים ועיצוב בהתאם לדרישות השטח, האוכלוסייה והתקציב. 

חלל זה מתאים למגוון רחב מאד של קהלים ומקומות. החל מחלל ביתי ועד למרחבים ציבוריים כמו מקומות עבודה אשר מציעים לעובדיהם power nap, מרחבים קהילתיים, מוסדות חינוך, טיפול וחסות. 

Midburn-071.JPG

מאפייני החלל

המבנה הצורני מושפע מהאספקטים הפסיכואקוסטיים, פיזיים וסימבולים אשר מייצרים מרחב הרמוני, עוטף ורחמי. 

הדודהקדרון הוא היסוד החמישי בסדרת המוצקים האפלטוניים.  צורה בעלת 12 פאות- כמו 12 הסימנים של גלגל המזלות, מייצג את התיווך המושלם של האינסופי והסופי. מבנה הדודקהדרון משמיע את כל הצלילים בתוכו ללא עיוותי צליל, כך שהצליל רוטט אל DNA , מהקרקע אל האדמה ומחבר אל רשת הכוכבים. 

הדודקהדרון מורכב מפאות של מחומשים משוכללים שזוויותיהן הן 108 מעלות. 

למספר 108 מופעים בתרבויות שונות, הוא מספר שלם מבחינה רוחנית ומייצג את כל הקיום. המוזיקה כולה מוקלטת במכפלת התדר הזה (A=432)

Capture.PNG
בלאנס ספייס עם תאורה אדומה

השראה צורנית

צורות הספירלה, הקונכייה והרחם היוו מקור השראה למשחק עם השלד הדודהקדרוני. 

  החזון היה לפתוח את הצורה הסגורה ולהתכתב עם הספירלה והקונכייה. הפתח העליון הזוויתי  והפתח התחתון נסגרים בפאה נוספת בצורת משולש וכך במבט על ניתן לראות את הספירלה ואת צורת האינסוף. מבחינה קונסטרוקטיבית- המבנה נוצר מתוך הפאות הנשענות זו על זו. הצורה מסתמכת על עצמה ויוצרת חוזק מבני ללא שלד נוסף.

החוויה בפנים היא כמו להיות בתוך רמקול, הכל עשוי עץ ומזרנים המאפשרים חצי שכיבה  וכך ניתן להרפות ולהרגיש את הרטט בגוף כולו. 

המבנה פתוח למעלה לשמיים ולאור ומוצב בהטייה אשר מגדילה את שטח הפנים של הבמה ומייצרת תחושת ריחוף. 

 

חלונות עליונים לשמיים- חיבור לאור ולשמיים. מבחינה קונסטרוקטיבית- חוזק המבנה נוצר מתוך הפאות הנשענות זו על זו.

החלל מעוצב בהשראת המפגש עם אתגרים וחולי ומתוך כך מכוון להנגשה רחבה: פיזית, קוגניטיבית, רגשית וחושית. החלל פועל באופן עצמאי ללא צורך בהפעלה או איש צוות. המוזיקה מנוגנת באופן רציף ואורחים מזדמנים יכולים להיכנס ולצאת בכל רגע נתון. 
בנוסף ליכולת של החלל לפעול באופן עצמאי, ניתן לקיים בו מפגשים קבוצתיים וכן מסעות עומק אישיים ולקבל חוויה שלמה במרחב בטוח ועוטף.